3.27.2018

Byla jsem v ráji. (Německo)

Ano.
Ráj.
Šicí ráj.
Sen všech švadlenek.
Prostě nebe na zemi.


Na tuhle akci už se chystám fakt dlouho a konečně to vyšlo. Trhy se konají 2x ročně a já měla datum už dlouho dopředu zaškrtnutý v diáři a nehodlala jsem se této "pracovní cesty" vzdát. Tak pojďte se mnou, alespoň v obraze, omrknout sen každé švadlenky.


V Holandsku jsou textilní trhy známy již dlouho a jsou velmi úspěšné. Od podzimu 2004 působí společnost  "STOFFMARKT HOLLAND" také po celém Německu. Více než 140 stánků nabízí nejnovější tkaniny a galanterii. Němečtí výrobci látek dorazili ze všech federálních států a účastní se i místní prodejci textilu. To vytváří úžasný mix a díky tomu je nabídka ještě rozsáhlejší, než byste očekávali.
Pocit blaženosti přichází hned u první stánku, kterých je mimochodem mraky. Ostatní ženy jsou na tom stejně :). A pozor - i pár mužů, kteří vybírali a byli z toho lehce v rauši, jsme potkali.  
Látky, látky a zas látky. Jo a občas je to proložený galanterkou.

U stánku č. 49 se už začínám ztrácet a to jich mám být asi 140. Puntíky, kytky, proužky, abstraktní vzory, vlaštovky, domečky, modrá, zelená, žlutá ....hraničí to se sebetrýzněním. Vím, že nemůžu koupit vše a přesto se vrhám k dalšímu pultu, vybírám, osahávám, nakupuji...
U stánku č. 88 je jasno. Smiřuji se s realitou, že nestačím prohlédnout úplně všechny látky, ale jdu do toho směle dál, budu se snažit skouknout všechno.
Nezapomenutelný zážitek. Doporučuji všem fanouškům látek udělat si čas. Drážďany nejsou daleko a opravdu to stojí za to. Možná to tak z fotek nevypadá, ale metráž byla pěkně naaranžovaná, role srovnané, na pannách ukázky, co lze z látky ušít, jen my to zapomínaly občas dokumentovat na foťák. Ceny se pohybovaly od nejlevnějších cca 3 eura za 1 metr, standart 8-15 euro/1m a pak to šlo lehce nahoru. Některé látky mají už nastříhané po půl metrech nebo po metru, při koupi více kusů sleva.
Neskutečný výběr, nic pro slabé a nerozhodné povahy.
Za fotky děkuji dceři a za trpělivost vnoučkovi.











Oblečte se se do luxusu s dámskou mikinou  Klára.  Šila jsem  z příjemného materiálu -  z počesané bavlny, který je nesmírně měkký, příjemný...